חג השבועות באומן תש"פ בציון רבנו הנחל נובע רבי נחמן מברסלב זיע"א
בימי חייו של רבנו, רבי נחמן מברסלב זכרון צדיק וקדוש לברכה, נהגו תלמידיו וחסידיו להגיע ולהתקבץ אצלו כ-3 פעמים בשנה. בראש השנה, שבת חנוכה וכן בחג השבועות.
וכך מובא בספר חיי מוהר"ן סימן קכ"ו: "דרכנו היה להיות אצלו בראש-השנה ובשבת חנוכה ובחג השבועות. ובאלו השלשה זמנים היינו אצלו תמיד מיום שקבע דירתו בעיר ברסלב והיה מצווה ומזהיר להיות אצלו באלו השלשה זמנים."
מאז נסדקו חומות הברזל עם התפרקותה של ברית-המועצות, נהגו שומעי לקחו של רבי נחמן זיע"א, לשמור על הגחלת ולשמרה באדיקות ומדי חג האסיף לפקוד את "עיר הגעגועים" אומן, זאת כדי לקבל את התורה, מדי שנה, סמוך ונראה לציונו הקדוש. בשנים האחרונות זכינו והקיבוץ, הלך וצבר תאוצה מדי שנה ושנה, עד שהשנה, בעקבות משבר מגפת הקורונה אשר השבית חלקים מהעולם ובפרט את עולם התעופה, עמד הקיבוץ של חג השבועות שכאמור הפך למסורת, בסימן שאלה.
אך כבר סמוך לחג התבשרנו כי גם השנה, ולמרות הקשיים האדירים, הציון לא עמד נטוש, כאשר על אף ולמרות הנסיבות, זכו כמה מאות מאנשי שלומינו והשתתפו השנה "בקיבוץ המצומצם", כאשר רובם נמנים על הקהילה היהודית באומן, אשר מתגוררים באומן בדרך קבע. אליהם הצטרפו עולי רגל בעלי אזרחות אוקראינית ו/או כאלו שיש להם ויזת תושב, להם הכניסה מותרת גם כעת תחת מגבלות בהתאם להנחיות הבריאות. ובנוסף, היו כמה עשרות חסידי ברסלב שהצליחו להגיע אומנה, לאחר השתדלויות רבות ולאחר שהצליחו להמציאו את האשרות והמסמכים המתאימים.
"באיחוד ברסלב באומן" דאגו מבעוד מועד להכין את ציון רבנו לכבוד חג השבועות באומן, בהכנת המקום להגעת הציבור ושהות המתפללים בציון ובאומן למשך חג השבועות.
באיחוד ברסלב אף קישטו את ציון רבנו בצמחים מרהיבים ובענפי אילנות ירוקים כיאה וכנהוג בחג מתן תורה.
ולמתגעגעים שבינינו אנו מצרפים תמונות וסרטונים מהקיבוץ, מתוך תקווה לעצירת המגפה בקרוב ממש, וכדי להפיל תחינה לפני בורא עולם שיוסרו המניעות, ונזכה להגיע בקרוב לציון רבנו ז"ל ושלא נצטרך להיות מאלה הצופים בתמונות ומתגעגעים מרחוק.
חג השבועות באומן